A Bath of Japanese Forest

This slideshow requires JavaScript.

Forest Bath is a summer home located in Nagano, Japan designed by Kyoko Ikuta Architecture Laboratory and Ozeki Architects & Associates. Because of the mild elevation change in the old forest, the architects focus the views on the sky as well as the surrounding forest.

The angular walls and ceilings allow the stark white rooms to be complemented by the deep greens and light blues of the shaded forest and the reflecting sky. Several dramatic openings converge to windows, as well as expand into terraces and sun rooms.

The minimalism of the walls create a space for the changing shadows of the day to complete transform each room. natural light takes a significant role in the feeling of the is house. The best part of the is house, I believe, is the feathery relation between the inside of the house and the illusion of forest being closer ( an integral part of each room).

Seen at: DESIGN MILK

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: