The Städel Museum Renovation

This slideshow requires JavaScript.

 

Designed by Schneider Schumacher, the renovations for the 200-year-old Städel Museum lasted a long three years. After extending its central axis to reinstate historic spatial arrangement, improving the central foyer and vertical axis circulation, providing wheelchair access, relocating the administration, auditorium and library to the west wing, and upgrading its energy efficiency, the Frankfurt museum that houses one of Germany’s most important art collections has reopened.

As if all the improvements weren’t enough the addition of the new contemporary gallery has everyone buzzed. Of course the gallery itself is pretty cool, but the part people can’t get over is the domed green roof. Covered in huge round skylights, the gallery glows with natural light during the day, and at night, the interior light illuminates the garden above. The roof garden is accessible for guests to walk and lounge around, and to enjoy the landscape as a work of art.

via inhabitat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: